Sockerfria julgodisklassiker
Senast uppdaterad: 2024-12-09
Sockerfri ischoklad
Cirka 50 st
Ingedienser:
200 g sockerfri choklad, 70% kakao
100 g neutral kokosolja
Gör så här:
1. Smält kokosoljan med chokladen i en gryta.
2. Häll upp i ischokladformar.
3. Låt svalna och förvara sedan i kylen.
Cirka 2-3 kh/st beroende på vilken choklad du väljer.
Sockerfri puffchoklad
Ingedienser:
200 g sockerfri mjölkchoklad
Cirka 30 g quinoapuffar (80 g kh/100 g)
Gör så här:
1. Smält 200 gram sockerfri mjölkchoklad i vattenbad.
2. Rör ner quinoapuffar till önskad puffmängd (vi tog
cirka 30 g).
3. Häll upp i en liten form (cirka 20*15 cm) klädd med bakplåtspapper, låt stelna och bryt i bitar.
Kolhydratmängd beror på hur stora bitarna blir,mängd quinoapuffar och vilken choklad du väljer.
Tips! Väg puffarna, räkna antal bitar och räkna ut kolhydraterna därefter.
Sockerfri knäck
Cirka 40 st
Ingredienser:
2 påsar sockerfri Werther's Original
2 dl vispgrädde
Hackad sötmandel (valfritt)
Gör så här:
1. Smält kolorna tillsammans med grädden under omrörning.
2. Fortsätt röra om och koka på svag värme till cirka 116-120 grader, du kan göra ”kulprovet”.
3. Häll upp i knäckformar. Vill du ha hackad sötmandel i kan du lägga det i botten på knäckformarna först.
Cirka 2-3 kh/st.