MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Åsa Soelberg slutar som generalsekreterare

Senast uppdaterad: 2024-08-21

Efter fem år som generalsekreterare på Barndiabetesfonden är Åsa Soelberg nu redo för nya utmaningar. Under sina år på Barndiabetesfonden har Åsas största fokus varit att skapa en effektiv och professionell insamlingsorganisation för att öka stödet till forskningen. Trots ett tufft omvärldsläge med pandemi, krig och inflation har Barndiabetesfonden, under ledning av Åsa Soelberg, lyckats dela ut 100 miljoner kronor till forskningen, att jämföra med ca 121 miljoner kronor under de föregående 29 åren.

–Alla medarbetare i vårt team har bidragit med otrolig mångsidighet, arbetsmoral, kreativitet och passion för vårt gemensamma mål. Våra lokalföreningar har skapat engagemang över hela vårt land och det är en viktig del av vår framgång. Det är just alla dessa engagerade människor jag kommer sakna mest, säger Åsa Soelberg.

"Jag hyser stor respekt för alla som kämpar med sjukdomen"

Åsa Soelberg rekryterades till Barndiabetesfonden på grund av sin 20-åriga erfarenhet från insamlingsbranschen. 

–Jag hade väldigt lite kunskap om typ 1-diabetes när jag började och har blivit mycket berörd av alla möten med drabbade, när man förstår vad alla kämpar med. Det är ett dygnet-runt-arbete som är svårt att förstå om man inte upplevt det. Jag har under åren på Barndiabetesfonden lärt mig otroligt mycket och är djupt engagerad och hyser stor respekt för alla som kämpar med sjukdomen, säger Åsa Soelberg.

Åsa Soelberg ser positivt på Barndiabetesfondens framtid och tror på forskningens kraft att kunna bota typ 1-diabetes.

–Vårt uppdrag att finansiera forskningen har motiverat mig oerhört mycket. Jag är övertygad om att Barndiabetesfonden kommer fortsätta göra verklig skillnad i kampen mot typ 1-diabetes, säger Åsa Soelberg.

"Åsa har varit en ovärderlig tillgång för Barndiabetesfonden."

Åsa Soelberg har varit en uppskattad ledare och kollega och en positiv kraft i organisationen. Vi på Barndiabetesfonden önskar Åsa all lycka i sina framtida uppdrag!

–Åsa har varit en ovärderlig tillgång för Barndiabetesfonden, och har under sina år hos oss byggt upp den professionella insamlingsorganisation som vi är i dag. Hon kommer att vara saknad, säger Mats Larsson, styrelseordförande i Barndiabetesfondens riksförening.

Åsa Soelberg lämnar sin roll som genereralsekreterare sista september. Därefter tillträder Karolina Janson som generalsekreterare och då ser vi fram emot att presentera henne närmre.

×
  • {{ node.Name }}