{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Nyheter

Senast uppdaterad: 2024-03-01

Här publiceras nyheter och kommande event som rör typ 1-diabetes, forskning och Barndiabetesfonden.

Senaste nyheterna

  • Johnny Ludvigssons minnesord om Berit Malmqvist

    Norrköpingsprofilen Berit Malmqvist har gått bort vid en ålder av 90 år. Berit var en viktig ambassadör för Barndiabetesfonden och har med stort hjärta och engagemang samlat in över en miljon kronor till Barndiabetesfonden.

    Läs mer →
  • Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-priser 2024

    Barndiabetesfonden har nu öppnat för nomineringar till 2024 års Johnny Ludvigsson-priser!

    Läs mer →
  • Ny klocka kan läsa av blodsocker

    Dexcom kommer inom kort att lansera en CGM (kontinuerlig blodsockermätare) som inte kräver en mobiltelefon för att avläsa värden. I stället ska värdena kunna skickas direkt till en smartwatch.

    Läs mer →
  • 18 ICA Maxi-butiker i kampen mot typ 1-diabetes

    Under våren inleder Barndiabetesfonden ett nytt samarbete med sammanlagt 18 ICA Maxi-butiker i Stockholmsområdet, Södertälje, Uppsala och Visby. Genom samarbetet kommer de att på olika sätt sprida kunskap om typ 1-diabetes och samla in pengar till forskningen för att förebygga, bota och lindra sjukdomen.

    Läs mer →
  • 19,4 miljoner till forskning kring typ 1-diabetes

    Tack vare gåvor från företag, privatpersoner och föreningar kan Barndiabetesfonden stolt meddela att vi fortsätter vara den största finansiären av typ 1-diabetesforskning i Sverige. Utifrån rekommendationer från Barndiabetesfonden vetenskapliga råd delar stiftelsen Barndiabetesfonden totalt ut över 19,4 miljoner kronor till 26 olika forskningsprojekt som syftar till att förebygga, bota eller lindra typ 1-diabetes.

    Läs mer →
  • Pristagare gör framsteg med typ 1-vaccin

    Finska forskare har nyligen avslutat en studie av ett vaccin som skulle kunna förebygga vissa fall av typ 1-diabetes. Resultaten är lovande och nu ska vaccinet testas på barn.

    Läs mer →
  • Då håller Riksföreningen årsmöte

    Digitalt årsmöte äger rum lördagen den 23 mars, kl 13:00-15:00 via zoom.

    Läs mer →
  • Digital kurs för föräldrar till barn med typ 1-diabetes

    Barndiabetesfondens Riksförening erbjuder sina medlemmar en kurs med konkreta verktyg för att hantera olika utmaningar i vardagen med målet ett hållbart föräldraskap och en ökad livskvalité. Kursen vänder sig till föräldrar till barn och tonåringar med typ 1-diabetes och den startar 13 mars.

    Läs mer →
  • Lions har genom åren samlat in mycket pengar till typ 1-diabetesforskningen

    Mats Granath var Internationell Direktor i Lions Internationals styrelse 2021–2023. Som vald Direktor företräder man alla Lions i världen tillsammans med 33 valda Direktorer från hela världen, Mats har haft möjlighet att påverka Lions utveckling inom flera områden och även kunna lyfta frågor från Skandinavien.

    Läs mer →
  • Enterovirus i fokus när Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-priser delas ut

    Nu har 2023 års mottagare av Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-priser korats. Professor Heikki Hyöty vid Tammerfors universitet och dr Virginia Stone vid Karolinska Institutet prisas för sina insatser inom typ 1-diabetesforskningen.

    Läs mer →
×
  • {{ node.Name }}