Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Integritetspolicy - Barndiabetesfondens hantering av personuppgifter

 


Du kan ladda ner vår Integritetspolicy som pdf-dokument här.


Med anledning av införandet av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som ersätter den gamla Personuppgiftslagen (PuL) den 25 maj 2018, redovisar  Barndiabetesfonden här vissa förändringar av sin integritetspolicy.

Barndiabetesfonden har en integritetspolicy som är utformad för att följa den Allmänna Dataskyddsförordningen ((EU) 2016/679), också kallad GDPR (General Data Protection Regulation), och för att du ska känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss. Här berättar mer vi mer om hur vi arbetar med personuppgifter för att du ska vara säker på att vi följer gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd.  För vissa tjänster kan det finnas särskilda villkor för behandling av personuppgifter. Dessa villkor informeras du om i samband med att du använder de tjänsterna.


Personuppgiftsansvarig

Barndiabetesfonden, organisationsnummer 822001-9072, och Barndiabetesfondens Riksförening, organisationsnummer 822002-7851, Gränsliden 10, 582 74 Linköping är gemensamt personuppgiftsansvariga för behandlingen av insamlade personuppgifter.  Dataskyddsansvarig är Kanslichef och Verksamhetsansvarig.

Du når oss via mail på kansli@barndiabetesfonden.se eller post enligt nedan.


Vilka personuppgifter samlar vi in?

De personuppgifter vi i första hand behandlar är namn, adress, telefonnummer, e-postadress och information nödvändig för ekonomiska transaktioner i samband med gåva eller köp. Vi samlar också in födelsedata för att undvika att lagra personuppgifter från personer under 18 års ålder.

När du använder webbplatsen lagrar vi cookies på din dator för att förbättra användarupplevelsen för dig som besökare.

När du ansöker om forskningsanslag från Barndiabetesfonden eller söker en ledig tjänst på Barndiabetesfondens kansli samlar vi även information om meriter. Vi sparar dina uppgifter så länge det är nödvändigt för att utföra den tjänst som du har begärt eller för vilken du har gett samtycke till.


Hur använder vi dina personuppgifter?

De personuppgifter som du lämnar registreras så att vi ska kunna genomföra den tjänst du önskar från oss – t ex förmedling av meddelande om minnes- eller hyllningsgåva, utskick av betalningsbekräftelse, upprättande av månadsgivande  per automatik, eller tillhandahållande av insamlingsbössa.

Uppgifterna sparas sedan i vår databas och vi kan med stöd av s k berättigat intresse som rättsligt grund komma att använda dem för att i marknadsföringssyfte  informera om vår verksamhet via brev, sms, e-post eller telefon, samt för uppföljning och utveckling av Barndiabetesfondens och Barndiabetesfondens Riksförenings verksamhet.

Uppgifterna sparas i upp till 36 månader efter senaste interaktion från din sida, och raderas sedan ur våra register. Vi kan komma att spara uppgifter längre om det finns juridiska skäl till det, ex med anledning av bokföringslagen.

Cookies som lagras på din dator när du besöker webbplatsen används för att analysera vilken typ av innehåll som attraherar flest besökare och förbättra webbplatsen. Cookies innehåller inga uppgifter som t.ex. namn, personnummer eller e-postadress.

När du ansöker om en ledig tjänst använder vi dina personuppgifter endast för det ändamål för vilka du lämnat dem, men intressanta ansökningar kan komma att sparas även efter rekryteringsperioden.


När samlar vi in personuppgifter och sparar dem i vår databas?

När du ger en gåva eller blir månadsgivare.

När du handlar i vår butik.

När du blir medlem i Barndiabetesfondens Riksförening.

När du anmäler dig som prenumerant till nyhetsbrev eller pressutskick.

När du startar en insamling på vår webbplats.

När du ansöker om en ledig tjänst eller forskningsanslag från Barndiabetesfonden.

När du använder webbplatsen lagrar vi cookies på din dator.

Vi lagrar inte uppgifter från personer under 18 års ålder.


Vem kan ta del av dina personuppgifter?

Personal på Barndiabetesfondens kansli och verksamma inom organisationens olika styrelser (Stiftelse och  Riksförening) har sådan tillgång till insamlade uppgifter som de behöver för att kunna bedriva ändamålsenlig verksamhet. Barndiabetesfonden kommer inte att sälja, hyra- eller leasa ut de personuppgifter som samlats in. Vi kan komma att lämna ut personuppgifterna till samarbetspartners som behandlar personuppgifter för Barndiabetesfondens räkning, t ex Lokalföreningar och  IT-leverantörer. Sådana samarbeten regleras alltid genom upprättande av giltiga Personuppgiftsbiträdesavtal.


Rätt att begära information, rättelser, och att inte få sina uppgifter sparade

Du har rätt att begära ut information om de av dina personuppgifter som behandlas hos oss. Hör av dig till oss via telefon, post eller e-post så hjälper vi till!

Du har alltid rätt att begära att dina uppgifter uppdateras i eller raderas från våra register, under förutsättning att det inte står i konflikt med annan rådande lagstiftning. Vill du göra ändringar eller strykas ur vårt register, kontakta oss på någon av adresserna nedan. Begäran om att radering kan medföra att vi inte längre kan utföra tjänster som du har begärt eller anmält intresse för.

Om du vill undvika att cookies lagras i samband med ditt besök på vår webbplats ändrar du det via inställningarna i din webbläsare (t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, m fl) så att den inte tillåter cookies. Funktionaliteten på webbplatsen kan då komma att begränsas.


Förändringar av integritetspolicyn

Skulle vår integritetspolicy komma att  ändras kommer den uppdaterade policyn att finnas på barndiabetesfonden.se. Vid omfattande förändringar av integritetspolicyn kan Barndiabetesfonden också komma att informera om ändringarna via t ex e-post.


Frågor och hjälp

Kontakta oss gärna om du har frågor eller behöver hjälp. Du når oss via e-post på kansli@barndiabetesfonden.se eller post till:

Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping


Vi använder kakor (cookies)

Barndiabetesfonden.se använder cookies (små textfiler som placeras på din enhet). Texten i en cookie består av en sträng med siffror och bokstäver som ger en unik identifiering av din enhet. Vi använder cookies för att tillhandahålla vissa tjänster på webbplatsen (t ex inloggning och varukorg), mäta trafiken och för insamling av statistik. Våra cookies innehåller ingen personlig information.

Genom att surfa på vår sajt godkänner du att vi använder cookies, om du inte har inaktiverat dem genom att ändra inställningarna för cookies i din webbläsare. Instruktioner för att blockera eller radera cookies från en webbläsare finns i respektive webbläsares sekretess- eller hjälpdokumentation.

På Post- och telestyrelsens webbplats hittar du mer information om cookies, då de är tillsynsmyndighet på området

Styrelserna för
Stiftelsen Barndiabetesfonden
och Barndiabetesfondens Riksförening
enligt styrelsebeslut, maj 2018

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria