Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Stockholmsrestaurang första svenska någonsin att få tre Michelinstjärnor

Nyhet: Svt.se - Helena Zachariasson, Ki Andersson, Johanna Eklundh 19 feb 2018

Stockholm och Sverige får sin första trestjärniga krog i dag när restaurang Frantzén fick den tredje och mest åtråvärda stjärnan i den prestigefyllda Michelinguiden.
– En jävligt bra måndag, sa krögaren Björn Frantzén när han tog emot priset.

Utannonseringen av de nordiska stjärnorna sker i Köpenhamn. Både Danmark och Norge har varsin trestjärnig restaurang men i Sverige har den åtråvärda tredje och sista stjärnan låtit vänta på sig. Det förändrades i dag – då Sverige med Björn Frantzén i spetsen tog plats i den exklusiva trestjärniga ligan.

– Det är en extra krydda att vara först någonsin i Sverige med tre stjärnor det är jävligt stort men jag tror inte man har fattat hur stort det är, säger krögaren till SVT Nyheter, minuter efter han mottagit stjärnorna på scen på Michelins gala i Köpenhamn.

– Det är en jävla glädje, ursäkta språket, och det är helt galet just nu. Det har varit galet ända sedan Frantzén och tre stjärnor dök upp där på den stora skärmen.

Vad innebär detta för dig och restaurangen?

– Vi gör ju vår grej och det kommer vi fortsätta göra men i och med det här kommer ännu större förväntningar från gästerna och det är vi sugna och laddade inför och det ser vi fram emot såklart.

Hur ska du fira stjärnorna?

– Nu ska vi kliva på ett flyg tillbaka till Stockholm och möta upp resten av teamet på restaurangen och vad som händer efter det vet jag inte, säger Björn Frantzén till SVT.

 

Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria