Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Rekordmånga gick "Slättamilen"

Nyhet: Corren.se - Henrik Gedda, 21 april 2018

Årets upplaga av "Slättamilen" i Vadstena under lördagen gynnades av bästa tänkbara väder. Och så blev det också deltagarrekord med åtminstone runt 400 promenerande.

Start och mål var i Folkets park. Från parken leddes milen här gången mot rondellen vid Vätterviksbadet, vidare upp mot Traktormuseet, till Brustorp och så via banvallen tillbaka till folkparken.

På vägen skulle allehanda tävlingsmoment och frågor klaras av. Vid Traktormuseet handlade om något som kanske lite äldre generationer hade bäst kläm på – att gå på styltor.

– Ja, det där provade jag som barn, berättade Helena Burman Davidsson, tävlandes för ett personalteam från Vätterngården sedan hon elegant styltat sig i mål.

I solskenet vid Brustorp valde många att plocka fram den medhavda matsäcken. Bland dem hittade vi laget "Bästa grannar", i vilket åtminstone några av medlemmarna bor på Kung Valdemars väg i Vadstena. Som Camilla och Anders Eek:

– Vi har varit med nästan varje år. Det är jättetrevligt alltihop, att få röra på sig och ha med sig lite mat. Men vi märker att frågorna är lite annorlunda här gången. De har nog gjort dem så för att det inte ska gå så lätt att googla fram svaret.

Väl tillbaka i Folkets park väntade "After walk" (med rättigheter!). Medan de första promenerande tog sig i mål kunde delarrangören Vadstena GIF:s ordförande Lars Ekström, utan att ha någon exat siffra till hands, berätta att den tionde Slättamilen slagit deltagarrekord.

– Vi hade lite underkant 70 anmälda lag. Med upp till sju i varje bör runt 400 personer ha deltagit, summerade han.

Jubileumsåret till ära väntade i år extra fina penningspriset till de bäst placerade lagen. Men också samarbetspartnern Barndiabetesfonden kunde göra sig en slant på arrangemanget.


Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria