Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Hur mycket pengar samlade ni in?

Nyhet: nwt.se - Aron Eriksson, 14 aug 2017

Christian Holmudd samlade tillsammans med sin bror Johan in pengar till Barndiabetesfonden i samband folkracetävlingen Finnskogafestivalen i Höljes.

– Vi har inte räknat samman exakt, men en bit över 155 000 kronor blev det. Vilket är långt över vår målsättning inför helgen, som var 60 000 kronor.


Varför gick det så mycket bättre?

– Inför tävlingen gjorde vi en del filmer för att informera om diabetes typ 1, för att fler skulle förstå vilken allvarlig sjukdom det är och hur jobbigt det är att leva med den. Det tror jag har spelat in.


Du måste vara nöjd med gensvaret?

– Absolut, tävlingen sändes också via bilsportförbundets hemsida så insamlingen har uppmärksammats över hela landet. Det är privatpersoner, företag och motorklubbar som skänkt pengar.


Hur många anbud fick ni på den specialbyggda bilen?

– 152 och den som vann lottningen bor i Likenäs, så bilen kommer att stanna i närområdet. Emma som tävlade med bilen i helgen gick till C-final, men där fick hon tekniska problem och tvingades bryta. Hon gjorde grymt bra med tanke på förutsättningarna.


Blir det en liknande insamling nästa år?

– Efter en sådan här succé börjar man självklart tänka framåt, samtidigt är jag väldigt trött och vill inte lova för mycket. Det har varit en urladdning, jag har en personlig anknytning till diabetes.


Vad var helgens höjdpunkt?

– Det var när Felicia från Gunnarskog, som nog var i fyraårsåldern, överlämnade ett kuvert med 3 000 kronor till mig. Hon hade gått runt bland publiken och samlat in pengar. I den stunden kom tårarna måste jag erkänna.

 

Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria