Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Galakväll för barndiabetesfonden

Nyhet: Östgötatidningen - Pernilla Alsén, 3 april 2018

För sex år sedan hölls "En kväll till förmån för Barndiabetesfonden" i Mjölby. Nu är det dags för en repris.

Initiativtagare är Pär Björkman.

– Tanken med "En kväll till förmån för Barndiabetesfonden" dök upp för några år sedan då min dotter Cajsa haft diabetes typ 1 ett par år, hon var precis 6 år fyllda när hon fick diagnosen. Idén kläcktes då tillsammans med ett par kompisar att köra en gala för att samla pengar till forskning.

I mars 2012 hölls galan förra gången. Då var Cajsa 9 år.

– Nu är hon 15 år och även om hjälpmedel och insulin förfinats ytterligare så är läget vad gäller botemedel detsamma. Det finns inget, säger Pär Björkman och berättar att kvällen kommer att innehålla både underhållning och allvar.

Arrangemanget kommer att pågå från eftermiddagen till sena kvällen och publiken kan vänta sig både dans- och musikframträdande. Alla inblandade ställer upp ideellt.

– Helt fantastiskt! Vi känner en enorm tacksamhet till alla som medverkar på olika sätt. Det hade naturligtvis aldrig varit möjligt att genomföra detta utan alla dessa insatser. Så stort tack på förhand, säger Björkman.

Under kvällen kommer fakta och berättelser om hur det är att leva med diabetes att vävas in. I samband med att galan arrangerades 2012 samlades 22 000 kronor in till Barndiabetesfonden.

– Oavsett var vi hamnar den här gången har vi genomfört ett arrangemang där vi har gjort vad vi kan för att bidra till att forskningen kring en sjukdom där det idag inte finns något botemedel. Sjukdomen är livslång och, om den inte behandlas på rätt sätt, livshotande. Det är en sjukdom som kräver kontroll och behandling dygnet runt, alla dagar på året, säger Pär Björkman.

"En kväll till förmån för [Barndiabetesfonden, reds anm]" (mer information på Facebooksidan med samma namn) hålls på Hantverket i Mjölby lördag 14 april.

 

Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria