Barndiabetesfonden
Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Folkrace mot diabetes

Nyhet: nwt.se - Aron Eriksson, 9 aug 2017

Bröderna Christian och Johan Holmudd fortsätter att kombinera motorsport med att samla in pengar till forskning för sjuka barn.
Under årets upplaga av Finnskogafestivalen i Höljes säljer de en rallycrossbil till förmån för Barndiabetesfonden.

Det är tredje året i rad som bröderna Holmudd byggt en rallycrossbil som ska användas och säljas som folkracebil. Inom folkrace är alla tävlingsbilar till salu för ett fast pris. Om flera lämnar bud sker en lottning.

– Alla andra hoppas få behålla sina bilar, vi vill att så många som möjligt ska vilja köpa den vi byggt, säger Christian Holmudd.


60 000 kronor

Den sammanlagda summan av kostnaden för buden på bröderna Holmudds värstingbil går till Barndiabetesfonden.

– Vi har som ett internt mål att samla in 60 000 kronor. Men i det här fallet är det lika viktigt för oss att sprida kunskap om sjukdomen som att samla in pengar, berättar Christian Holmudd.


Sprida kunskap

Fokuset på diabetes kommer sedan en närstående till bröderna drabbats av sjukdomen.

– Många vet inte vad diabetes typ 1 är. De tror kanske att sjukdomen beror på dåliga kostvanor, men så är det ju inte. Och det är en obotlig sjukdom där forskningen egentligen inte gått framåt särskilt mycket sedan man för 100 år sedan uppfann konstgjort insulin, säger Christian Holmudd.


Segerchans

Årets upplaga av Finnskogafestivalen startar på torsdag och avslutas på söndag. Bilen som bröderna Holmudd än så länge äger kommer att köras av Emma Karlsson från Lima.

– Emma är superduktig och körde A-final i Semesterracet i Vimmerby för ett par veckor sedan, det är Sveriges största folkracetävling. Så hon har alla möjligheter att nå en bra placering i Höljes, men det finns ju fem andra stollar bredvid på startlinjen så man vet aldrig hur det ska gå, säger Christian Holmudd.


Läs originalartikel här>>

 

NB: Vill du bidraga utan att bjuda på bröderna Holmudds bil så driver de även en insamling på CharityStorm som vem som helst kan vara med och stödja!

/Redaktionen

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria