Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Barndiabetesfondens ambassadör prisas på Diabetesgalan

Nyhet: Redaktionen - 15 nov 2018

Barndiabetesfondens ambassadör Elin Cederbrant fick på Världsdiabetesdagen ta emot "The Maximus Prize" och en halv miljon kronor under Diabetesgalan i Stockholm för sitt arbete i kampen mot typ 1 diabetes. 2016 startade Elin projektet Together Against Diabetes 1 - T.A.D.1 - som sprider information om typ 1 diabetes och samlar in pengar till Barndiabetesfonden.

The Maximus Prize är instiftat till minne av Max Stenbeck som gick bort till följd av diabeteskomplikationer och uppmärksammar personer som uppnått extraordinära resultat med forskning inom diabetes eller bidragit till att underlätta livet för personer med diabetes i Sverige.

Under den TV-sända Diabetesgalan på Världsdiabetesdagen 14 november fick Elin gå upp på scenen för att ta emot priset som delades ut av Cristina Stenbeck och Michaela Wissén.

"Jag blev väldigt, väldigt överraskad" säger Elin i en intervju efteråt till P4 Kronoberg, och fortsätter "Det betyder väldigt mycket för det är ju en möjlighet till att kunna göra det jag gör ännu mer, och få ut informationen ännu längre!"

Barndiabetesfonden riktar sina varmaste gratulationer till Elin för den välförtjänta utmärkelsen. Tack Elin, för allt du har gjort -  och allt du planerar att göra - för Barndiabetesfonden, forskningen, och för alla som lever med typ 1 diabetes!

 

Barndiabetesfondens ambassadör Elin Cederbrant fick ta emot The Maximus Prize vid Diabetesgalan 2108. Foto:Privat

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria